Рада підтримала законопроект про спрощене ведення бізнесу

Верховна Рада в другому читанні ухвалила законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення ведення бізнесу та залучення інвестицій емітентами цінних паперів.

За відповідне рішення проголосували 237 депутатів, повідомляє «Слово і Діло».

Ініціатором законопректу виступив депутат від Радикальної партії, представник комітету парламенту з питань фінансової політики і банківської діяльності Сергій Рибалка.

Як пояснив представник комітету ВР з питань фінансової політики і банківської діяльності Павло Різаненко, ці зміни до законодавства забезпечать автоматичний перехід публічних акціонерних товариств, які не здійснювали публічної пропозиції своїх акцій, у приватні акціонерні товариства.

Закон передбачає більш чітке визначення статтей, що стосуються оформлення, затвердження, оприлюднення проспекту цінних паперів та періоду дійсності такого проспекту. Документ передбачає скасування оприлюднення проспекту в паперовій формі.

Документ також дозволяє: розмежувати вимоги до публічних та приватних акціонерних товариств; змінити поріг розкриття інформації про власників голосуючих акцій приватних акціонерних товариств із 10 до 5%; вдосконалити механізм виплати дивідендів; виокремити обмеження при визначенні кворуму загальних зборів та прав участі в голосуванні на загальних зборах.

Відзначимо, що продовжують зростати обсяги кредитування населення, а також спостерігається активізація кредитування бізнесу.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО