В «Укрзалізниці» підрахували суму збитків від розкрадань

З початку 2017 року залізниця України зазнала збитків від розкрадань на загальну суму 44 млн гривень.

Про це повідомляє прес-служба «Укрзалізниці», інформує «Слово і Діло».

«Зловмисники викрадають кабель залізничної сигналізації та зв'язку, дросель-трансформатори, розбирають обладнання верхньої будови колії, через вандалізм страждають вікна пасажирських поїздів і лінзи світлофорів», - йдеться в повідомленні.

Для порівняння, в 2016 році цей показник склав понад 50 млн гривень, а в 2015-му - 35 млн гривень.

«На жаль, тільки 53% таких втручань класифікуються як злочини і лише незначна кількість таких правопорушень доходить до розгляду судовими інстанціями та прийняття відповідного рішення», - додали в держпідприємстві.

Як зазначила в компанії, в кінці вересня 2017 злочинці зрізали охоронні пристрої на шляхопроводі перегону Верхньодніпровськ - Верхівцеве на швидкісному ходу Інтерсіті + № 734/733 Київ - Покровський.

«Було демонтовано 80 метрів пристрою, який необхіден для безпечного проходу коліс потяга в разі сходу з рейок. Залізничники ліквідували пошкодження, проте в області вичерпуються всі резерви і можливості по відновленню наслідків злочинного вандалізму», - додали в прес-службі.

Як повідомлялося, глава парламентського комітету з питань промислової політики і підприємництва Віктор Галасюк вважає, що необхідно почати корпоратизацію ПАТ «Укрзалізниця», не підвищуючи вантажні тарифи в 2018 році, для залучення коштів на інвестиції компанії.

Раніше повідомлялося про те, що «Укрзалізниця» випустила власні акції.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО