На вулицях Києва з'явилися гральні автомати, замасковані під термінали поповнення

У Києві, попри заборону грального бізнесу, з'явився новий вид ігрових автоматів. У спальних районах столиці встановлюються автомати, що нагадують термінали для поповнення.

Одну з таких «новинок» кореспондент «Слова і Діла» зауважив на Осокорках.

Ігровий автомат схожий на термінал ПриватБанку. На автоматі висить значок «18+». Асортимент азартних ігор тут – понад 10 найменувань. Вартість однієї гри – 20 грн.

Очевидці розповідають, що автомат був встановлений кілька днів тому. До нього підходять люди різного віку – як дорослі чоловіки, так і школярі. Характер ігор також розрахований на клієнтуру з різних вікових груп.

Нагадаємо, заборона грального бізнесу в Україні діє з 2009 року. Однак в парламенті зареєстрований законопроект «Про державне регулювання азартних ігор в Україні», який передбачає скасування відповідної заборони. У разі затвердження він здатний принести в бюджет від семи до дев'яти мільярдів гривень, а гральні заклади розміщуватимуться згідно документа за певними правилами. Зокрема, ігрові зони повинні будуть знаходитися на досить великій відстані від шкіл і дитячих садів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО