Гральний бізнес в Україні: за якими принципами його легалізовувати

Читать на русском
Олексій Якубінполітолог

Різні типи азартних ігор усе одно присутні, просто перебувають «у тіні». Спроба їх легалізації в цій ситуації є радше плюсом.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Олексій Якубін, оцінюючи можливість легалізації грального бізнесу в Україні.

«В Україні дуже часто хороші ідеї спотворюються під час їх втілення в життя. Тут може бути схожа ситуація. Сама по собі ідея створення додаткових бюджетних надходжень за рахунок легалізації грального бізнесу, створення легальних робочих місць хороша, але вона ризикує перетворитися на спробу створення тіньової монопольної структури, яка управлятиме всією цією сферою під прикриттям міністерств, що ініціюють цей процес», – припустив політолог.

На його думку, було б розумно прив'язати гральний бізнес до якихось уже захищених статей.

«Тобто не просто наповнення бюджету, а покриття дефіциту ПФ або освіти. Потрібно щоб були якісь програми, що просто спонсоруватимуться за рахунок грального бізнесу», – уточнив він.

Експерт зазначив, що така практика існує в багатьох країнах світу.

«У США та Канаді часто це питання прив'язують до програм розвитку індіанського населення. Тобто це спроба компенсувати життя в резерваціях за рахунок того, що вони мають право на ексклюзивне відкриття казино, наприклад. Таким чином, вони отримують захищене джерело доходу. Лас-Вегас – це просто резервація, й там це працює», – резюмував Олексій Якубін.

Нагадаємо, ще три роки тому в українському МВС наполягали на забороні грального бізнесу. Крім того, голова МВС Арсен Аваков обіцяв протягом 10 днів ліквідувати всі гральні заклади в Україні, проте так і не зміг впоратися з цим завданням. Всі обіцянки міністра доступні за посиланням.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: