Зведення штабу АТО 13 листопада: понад 30 обстрілів, втрат немає

За минулу добу, 12 листопада, російсько-окупаційні угруповання в зоні АТО 33 рази порушили перемир'я.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО, пише «Слово і Діло».

«У порівнянні з попередньою добою кількість ворожих збройних провокацій зросла майже вдвічі і досягла 33. Понад десяток фактів використання бойовиками зброї характеризуються застосуванням мінометів різних калібрів. Особливо активно противник порушує домовленості про припинення вогню в темний час доби», - йдеться в повідомленні.

Так, з настанням сутінків, ворог активізувався на Світлодарській дузі. Зі 120-мм та 82-мм мінометів, гранатометів, стрілецької зброї та озброєння БМП були обстріляні захисники Луганського.

На підступах до Донецька факти застосування противником піхотного озброєння зафіксовані неподалік від Авдіївки, Мар'їнки та шахти «Бутівка».

На луганському напрямку бойовики вели вогонь із 82-мм мінометів, гранатометів і стрілецької зброї поблизу Катеринівки, а з великокаліберних кулеметів – по захисниках Валуйського.

«Незважаючи на підвищення ворожої вогневої активності, жоден український воїн у результаті бойових дій не постраждав», - повідомили в штабі АТО.

Раніше повідомлялося, що терористи Донбасу вирішили видобувати золото.

Нагадаємо, протягом неділі, 12 листопада, незаконні збройні формування 23 рази порушили перемир'я - майже в половині випадків сили АТО давали противнику адекватну відповідь.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО