Генпрокурор розповів про зменшення кількості злочинів

В Україні зменшилася кількість умисних вбивств, грабежів і випадків розбою.

Детальні дані навів генпрокурор Юрій Луценко під час засідання комітету ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності 8 листопада, повідомляє «Слово і Діло».

«Не дивлячись на всі, названі мною, перепони, можемо з гордістю сказати, що правоохоронна система, незважаючи на величезну кількість помилок, обґрунтованих претензій до всім нас, все ж справляється зі своїми завданнями. Конкретно, за поточний рік у порівнянні з попередніми трьома минулими кількість очевидних умисних вбивств зменшилася на 21%. Тут сидять професіонали, тому ви прекрасно розумієте, так, можна гратися неповнотою реєстрації в пограбуваннях, розбоях, хуліганстві, але в умисному вбивстві, вбивстві, це неможливо. Скорочення вбивств за три останні роки -12, -14, -21», - сказав Луценко.

За його словами, це результат роботи професіоналів із карного розшуку та тих, хто з ними співпрацює.

«Умисне тяжке тілесне ушкодження за роками -19, -10, -10. Це також величезний пласт роботи тисяч і тисяч професіоналів. Крадіжка при зростанні на 16% в позаминулому році на 12% в минулому році, в цьому році нарешті маємо -18 за те, що заробив карний розшук, який виявляє групи, які систематично займаються крадіжками. Саме тому кількість пограбування квартир також скорочена майже на 8%. Це ще не той результат, якого ми потребуємо, але це регенерація професіоналізму в карному розшуку. Грабіж, розбій за останній рік дуже гарно відпрацьовані. Мова йде не про відсотки, вони, можливо, дивують -30%, -25%», - зазначив генпрокурор.

Він підкреслив, що мова йде про тисячі груп, затриманих на території України, «які безкарно останні роки «бомбили» квартири і людей на вулиці».

Раніше стало відомо, скільки отримує Луценко в ГПУ.

Нагадаємо, 8 листопада нардеп Нестор Шуфрич дав свідчення в ГПУ.

Проте, за спостереженнями «Слова і Діла», протягом останніх двох років Україна кожні кілька місяців (а останнім часом і щотижня) здригається від вбивств і гучних замахів на життя відомих людей. Ми продемонстрували статистку в невтішній інфографіці.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО