НАБУ повідомило про підозру чотирьом керівникам філій «Укрзалізниці»

Детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили про підозру чотирьом особам в заволодінні понад 20 млн грн державного підприємства філії ВАТ «Укрзалізниця».

Про це повідомляє «Слово і Діло», з посиланням на офіційний сайт НАБУ.

Йдеться про заступника директора ДП «Укрзалізничпостач», члена комітету з конкурсних торгів; начальника управління закупівельних процедур ДП «Укрзалізничпостач», члена комітету з конкурсних торгів; директора підприємства-постачальника і фінансового директора групи компаній, в яку входило підприємство-постачальник.

За версією слідства, протягом 2014 року службові особи ДП «Укрзалізничпостач» вступили у попередню змову з представниками одного з приватних підприємств, яке мало намір поставити метизної продукції для потреб «Укрзалізниці».

За домовленістю посадові особи допомогли даній ТОВ перемогти в тендері, після чого уклали угоду на постачання метизної продукції за цінами, котрі на той момент майже вдвічі перевищували середньоринкові.

У результаті, за версією слідства, «Укрзалізниці» було завдано майнової шкоди в розмірі понад 20 млн грн.

Досудове розслідування триває.

Раніше вже повідомлялося, що НАБУ розслідує схему із закупівлею палива філією «Укрзалізниці».

Нагадаємо, НАБУ повідомило про підозру трьом чиновникам УЗ у недоотримання підприємством $ 10 мільйонів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО