Клімкін пояснив очільнику МЗС Угорщини зміст освітньої реформи

Угорській стороні детально пояснили зміст освітньої реформи та надали аргументи про безпідставність побоювань з приводу забезпечення прав угорської меншини.

Про це повідомляє прес-служба МЗС України за результатами зустрічі Павла Клімкіна та його угорського колеги Петера Сіярто, передає «Слово і Діло».

«Клімкін зазначив, що документ повністю відповідає міжнародним стандартам, Україна передала освітній закон на експертизу до Венеційської комісії, щоб зняти занепокоєння», – йдеться в повідомленні.

За інформацією відомства, також був підтверджений візит міністра людських ресурсів Угорщини Золтан Балога в Україну 19 жовтня.

Клімкін звернувся до угорського колеги з проханням про подальшу підтримку в протидії російській агресії, відновленні миру й територіальної цілісності України, подякувавши за допомогу, яка надається для лікування поранених українських військових, оздоровлення дітей із сімей учасників АТО, гуманітарну допомогу. Обговорювалися також питання українсько-угорського торгово-економічного співробітництва.

Під час візиту міністр разом із представниками української громади поклав вінки до пам'ятного знаку жертвам Голодомору 1932-1933 років в Україні.

Відзначимо, що раніше МЗС Угорщини погрожував заблокувати всі майбутні зближення України з ЄС через нового закону про освіту.

12 жовтня Парламентська асамблея Ради Європи закликала офіційний Київ врахувати майбутні висновки Венеційської комісії й на їх основі внести відповідні зміни до освітнього закону.

Нагадаємо, раніше Павло Клімкін розповів, в якому випадку можливий перегляд Угоди України з Євросоюзом.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО