У Нацбанку назвали умови для приходу в Україну інвесторів

Директор департаменту монетарної політики та економічного аналізу Нацбанку Сергій Ніколайчук розповів, за яких умов до країни прийдуть іноземні інвестиції.

Про це пише «Слово і Діло» з посиланням на «Еспресо.TV».

«Інвестори приходитимуть до країни лише тоді, коли в нас буде стабільне макроекономічне середовище, щоб його досягти, передусім ідеться про стабілізацію інфляції. Саме це ключовий фактор, який може забезпечити стабільний приплив інвесторів», – пояснив він.

За його словами, інвестори, які розраховують виключно на стабільність обмінного курсу, це, як правило, спекулятивний капітал, який надовго в країні не затримається. З іншого боку, політика стримування інфляції може забезпечити приплив до країни інвесторів, які вкладатимуть у країну капітал на довгострокову перспективу.

«Такі країни, як Польща, Чехія, Словаччина, Румунія, досягли значних успіхів у макроекономічній політиці. Багато в чому ці успіхи базувалися на утриманні під контролем інфляції», – говорить Ніколайчук.

Раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що Кабмін готує низку програм для залучення інвестицій у державні компанії.

Нагадаємо, 27 червня Петро Порошенко підписав закон про іноземні інвестиції.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО