У БПП порушили обіцянку, не показавши закон про реінтеграцію Донбасу громадськості

Всупереч обіцянці керівника фракції БПП Артура Герасимова надати громадськості президентський законопроект про реінтеграцію Донбасу «найближчим часом», за кілька місяців його тексту громадськість так і не побачила.

Про це в ефірі телеканалу ZIK розповіла шеф-редакторка порталу «Слово і Діло» Катерина Пітєніна.

«Герасимов обіцяв, що вже найближчим часом винесуть на розгляд громадськості президентський законопроект про реінтеграцію Донбасу ... Три місяці минуло, чотири місяці минуло, а законопроект не був винесений на розгляд громадськості», – підкреслила вона.

Крім того, Пітєніна зазначила, що обіцянка не була виконана не лише за терміном, але й узагалі, оскільки законопроект потрапить до Ради як першочерговий і не обговорюватиметься з громадськістю.

Також вона розповіла, навколо яких пунктів документа точаться суперечки між фракціями. За словами Пітєніної, «Самопоміч» заявила, що буде готова підтримати законопроект, якщо в ньому будуть точно прописані дати початку війни та її тривалості, а також позначені окуповані території.

Своєю чергою, в Радикальній партії заявляють, що не голосуватимуть за закон, якщо в ньому будуть нав'язуватися Мінські угоди, проте в реальності голосування щодо закону може показати й інші результати.

Нагадаємо, 3 жовтня народний депутат Дмитро Тимчук розповів деталі законопроекту про реінтеграцію Донбасу й спрогнозував перспективи його ухвалення.

2 жовтня в БПП озвучили, коли документ буде зареєстрований у парламенті.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО