АМКУ взявся за зростання цін на українських АЗС

Антимонопольний комітет України (АМКУ) вирішив розібратися зі зростанням цін на українських АЗС.

Про це заявив голова комітету Юрій Терентьєв, пише УНІАН, передає «Слово і Діло».

Так, відомство почало вимагати інформацію від Міністерства енергетики та вугільної промисловості, а також самостійно вивчати ситуацію на ринку світлих нафтопродуктів для з'ясування причини зростання цін на бензин і дизельне паливо в багатьох мережах АЗС.

«Ми відстежуємо цю тенденцію й бачимо зростання цін. За попередньою інформацією, частково це пов'язано із зупинкою на капітальний ремонт Мозирського НПЗ (одного з найбільших нафтопереробних заводів Білорусі, паливо якого імпортується в Україну – ред.). Зараз ми запитуємо інформацію від Міненерговугілля, але також ми ведемо паралельні дії за більш глибоким вивченням цієї ситуації», – сказав він.

Глава комітету додав, що для будь-якого підвищення цін є як об'єктивні причини, так і суб'єктивні чинники, наприклад, очікування трейдерами зростання закупівельних цін.

Відзначимо, що подорожчання бензинів та дизпалива на українських АЗС почалося 8 вересня й триває до сьогодні.

Так, за вихідні бензини та дизпаливо на українських АЗС подорожчали на 30-60 коп./л. 26 вересня вартість цих видів палива зросла ще на 0,1-1,5 грн/л.

Раніше повідомлялося, що середня вартість зрідженого газу в роздробі в Україні знизилася до позначки 14,17 гривні за літр.

Раніше експерт генеральний директор «Консалтингової групи А-95» Сергій Куюн розповів «Слову і Ділу», чому після різкого подорожчання автогазу стрімко почали зростати ціни на дизпаливо та бензин.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО