Справа харківського «Беркуту»: суд видав дозвіл на арешт двох спецпризначенців

Судді Шевченківського районного суду видали дозвіл на затримання двох колишніх працівників харківського «Беркуту».

Йдеться про Віталія Гончаренка та Олександра Костюка, які ще в квітні цього року втекли до Росії, повідомляє «5 канал», передає «Слово і Діло».

За даними слідства, вони разом зі ще двома колишніми «беркутівцями» Олександром Бєловим та Володимиром Ріяко причетні до низки злочинів під час Революції Гідності. Зокрема, йдеться про напад на журналістів «Громадського» в січні 2015 року на Харківщині.

«За чинним законодавством такий дозвіл дається саме на підготовчих судових засіданнях. Нарешті сьогодні, коли з'явилися захисники і один з обвинувачених, ми почули від суду таке рішення», – пояснює прокурор Олександр Ковальчук.

Чергове засідання в цій справі знову не відбулося: з чотирьох фігурантів на нього з'явився лише один підозрюваний – Володимир Ріяко. А Олександр Бєлов, за словами його адвоката, вже два місяці не виходить на зв'язок.

«Щодо ще одного підозрюваного, Белова, який не з'явився й щодо якого немає відомостей, що він перетнув кордон із Росією, то наразі навіть не порушена прокуратурою така процедура», – зазначає представниця постраждалих Євгенія Закревська.

Зауважимо, що наступного разу судді спробують розглянути цю справу 2 листопада.

Раніше адвокат повідомляляв, що харківські «беркутівці» не являлись на суди в справах Євромайдану.

Нагадаємо, що наприкінці липня в Києві затримали колишнього «беркутівця», підозрюваного в нападі на Автомайдан.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО