«Захід-2017»: Україна підняла авіацію над кордоном

Державна прикордонна служба України продовжує проводити посилені заходи безпеки на всіх ділянках кордону.

Перш за все це пов'язано з проведенням російсько-білоруських навчань «Захід-2017», які розпочалися 14 вересня й триватимуть до 20 вересня, передає прес-служба ДПСУ, пише «Слово і Діло».

Зокрема, в прикордонному відомстві проводилися двоступеневі командно-штабні навчання органів управління та підрозділів органів охорони державного кордону. Вони тривали в рамках оперативної підготовки Генштабу ЗСУ.

Наразі прикордонники продовжують прикривати напрямки можливих провокаційних дій та збройних вторгнень у тісній взаємодії із ЗСУ, Нацгвардією та Нацполіцією на всіх ділянках. До заходів також залучаються резерви прикордонного відомства.

Такі заходи триватимуть мінімум до завершення навчань «Захід-2017». «Крім того, ці напрямки посилені прикордонної авіацією. Зокрема, екіпажі авіаескадрилій на патрульних літаках проводять повітряний моніторинг кордону, й уже обстежено близько 900 кілометрів держкордону», – розповіли прикордонники.

Нагадаємо, в НАТО вважають, що навчання «Захід-2017» нагадують приготування до великої війни.

Відзначимо також, що в зв'язку з проведенням на території Глибоцького району спільних російсько-білоруських навчань «Захід-2017» у місті Глибоке запровадили комендантську годину.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО