Чубаров закликав Україну та світ вести переговори з Путіним лише за однієї умови

Уряди України та західних країн не мають сідати за стіл переговорів із президентом Росії Володимиром Путіним, якщо при цьому не порушується питання про звільнення одного з лідерів кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза та інших утримуваних Росією кримських політв'язнів.

Таку думку висловив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров під час мітингу на підтримку засудженого в Криму Ахтема Чийгоза в Києві, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Крим.Реалії».

«Ми маємо визнати, що поки не мобілізуємо українські зусилля, зусилля всієї міжнародної спільноти, ми політв'язнів у анексованому Криму не звільнимо. Це буде дуже важко. Всі мають бути чесними: уряд України, президент України, але й уряди та політики західних країн. Жодних діалогів із бандитом, який вбиває кримських татар. Жодних механізмів, які відносять Крим до довгострокових ситуацій. Прізвище цього бандита – Путін», – сказав Чубаров.

Раніше Чубаров заявив, що українська влада домагатиметься екстрадиції Чийгоза в Україну після набуття вироком суду законної сили.

У Німеччині заявили, що засудження до восьми років ув’язнення Чийгоза свідчить про подальше згортання прав кримських татар на окупованому Росією півострові.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО