Геращенко розповіла про мету візиту французьких політиків на Донбас

Французькі сенатори Ерве Море, Жан-Ів Леконт і Жак Лежандр приїдуть на Донбас, щоб ознайомитися з гуманітарною ситуацією та оцінити рівень безпеки регіону.

Про це повідомила представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ в Мінську Ірина Геращенко на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

«Колеги найбільше цікавилися питанням звільнення заручників і пообіцяли, що й надалі Франція в Нормандському форматі порушуватиме це питання як пріоритетне. Обмінялися думками щодо ініціативи запровадження миротворчої місії на всю територію окупованого Донбасу, до українсько-російського кордону», – написала Геращенко.

Вона зазначила, що французькі сенатори також цікавляться перебігом децентралізації, медичної, пенсійної та освітньої реформами в Україні.

«Французькі сенатори засудили самовільні та провокаційні дії тих політиків, які незаконно відвідували окупований Крим, і відзначили, що це були їхні приватні візити, які не підтримуються парламентом Франції», – уточнюється в повідомленні.

Раніше нардеп розповіла, що стало каменем спотикання в переговорах щодо заручників.

Нагадаємо, 16 листопада 2016 року Геращенко пообіцяла, що коли Україні нададуть безвіз, вона назве прізвища активістів і депутатів, які «бігали по посольствах європейських країн і просили не надавати Україні безвізовий режим», але так і не виконала свою обіцянку.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО