У столиці запрацювали шість криптоматів

4 вересня в Україні почалося тестування терміналів для продажу біткоінів за готівку. Шість із них уже працюють у Києві, ще два – наступного тижня з'являться в Харкові.

Про це повідомив засновник криптовалютної біржі Kuna Exchange Михайло Чобанян на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

Біржа Kuna забезпечує технічну частину купівлі-продажу криптовалюти.

«Сьогодні, 4 вересня, почалося відкрите тестування системи криптоматів в Україні. Приватний підприємець, який купив перші 6 терміналів для продажу біткоінів за готівку, вже розмістив їх у Києві, ще два – наступного тижня з'являться в Харкові. Купівля відбувається за поточним курсом біткоіна, використовуючи API біржі», – йдеться в повідомленні.

Після завершення тестування всі зацікавлені особи зможуть придбати криптомати для встановлення. Вже отримані заявки на більш ніж 150 криптотерміналів в усій Україні.

Нагадаємо, 1 серпня криптовалюта Bitcoin розділилася на дві окремі валюти – Bitcoin (Original) і Bitcoin Cash – через те, що розробники криптовалюти не змогли вирішити розбіжності щодо програмного забезпечення.

Як повідомлялося, криптовалюта біткоін наразі не має певного правового статусу в Україні.

Нагадаємо, що Китай заборонив операції з криптовалютою.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО