Стало відомо, коли єдина криптовалюта з'явиться на ринку

Читать на русском
Шість із найбільших банків світу - Barclays, Credit Suisse, Canadian Imperial Bank of Commerce, HSBC, MUFG і State Street - активізували зусилля для запуску нової форми валюти.

Шість із найбільших банків світу - Barclays, Credit Suisse, Canadian Imperial Bank of Commerce, HSBC, MUFG і State Street - активізували зусилля для запуску нової форми валюти - технологія розподіленого реєстру використовуватиметься для проведення моментальних розрахунків і клірингу за операціями з цінними паперами.

Про це пише Financial Times, повідомляє «Слово і Діло».

У серпні минулого року швейцарський банк UBS спільно з Clearmatics Technologies створили нову криптовалюту, яку назвали «utility settlement coin» (USC, «практичну грошову одиницю для розрахунків»). Надалі до цього проекту приєдналися BNY Mellon, Deutsche Bank і Santander. Банки розраховували підвищити ефективність фінансових операцій, прискоривши їх заключні етапи.

Зараз проект перейшов на нову стадію - учасники прагнуть поглибити обговорення USC з центробанками і працюють над додатковими заходами захисту нової криптовалюти.

«Ми ведемо обговорення з центральними банками та регуляторами, і ми продовжимо їх у наступні 12 місяців з метою обмеженого запуску ближче до кінця 2018 року», - заявив глава стратегічних інвестицій та інновацій у сфері фінансових технологій UBS Хайдер Джеффрі.

Держава vs. громадяни: хто заробить на біткойнахКриптовалюта в Україні набуває популярності, а українці замислюються про переведення коштів. Чи дозволені такі операції та якою є ситуація з інвесткліматом, розповів експерт.

Блокчейн-технологія спочатку відлякувала банки, які вважали її ненадійною. Однак після ретельного вивчення питання фінансові компанії знаходять все нові способи застосування блокчейна для прискорення розрахунків з найрізноманітніших операцій.

Перехід на USC передбачає, що сторони угод із цінними паперами не чекатимуть, поки пройде переведення традиційних грошових коштів, замість цього вони використовуватимуть криптовалюту, яку можна обміняти на звичні гроші в центробанках. Такий підхід скоротить часові та грошові витрати, а також використання людських ресурсів.

Єдина криптовалюта USC при цьому буде обмінюватися на найрізноманітніші традиційні валюти в залежності від потреб учасників угоди.

Нагадаємо, ДФС посилається на визначення Нацбанку і наполягає на тому, що криптовалюта не може бути засобом платежу.

Також стало відомо, скільки біткоінів задекларували українські чиновники.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: