У Чехії визначилися з датою президентських виборів

Перший тур президентських виборів у Чехії відбудеться 12-13 січня.

Про це повідомив голова Сенату Чехії Мілан Штех, якому за Конституцією належить право призначати дату президентських виборів, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на чеське видання Novinky.

«Я підписав рішення про оголошення дати виборів президента. Вибори президента Чехії відбудуться у п’ятницю 12 січня і в суботу 13 січня», - сказав він.

У разі необхідності другого туру його буде проведено через 14 днів після першого туру. Штех пояснив, що обрав такі дати з урахуванням часу шкільних канікул, щоб явка була максимально високою.

Офіційна публікація дати виборів означатиме початок виборчої кампанії. В даний час про свій намір брати участь у виборах президента заявили 13 кандидатів. Необхідні для висунення 50 тисяч підписів співгромадян вже зібрали чинний президент Мілош Земан, а також екс-голова Академії наук Їржі Драгош, сенатор і мер міста Тепліце Ярослав Кубера і підприємець та автор пісенних текстів Міхал Горачек.

Раніше Чехія оголосила про готовність перейти на єдину європейську валюту та вступити до єврозони.

Також зазаначимо, у січні-червні 2017 року українцям видали вдвічі більше дозволів на роботу у Чеській Республіці, ніж протягом минулого року.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО