Соціологи повідомили, скільки українців вважають себе патріотами

Патріотами своєї країни вважають себе 83% українців, 10% висловили протилежні міркування, ще 7% не змогли дати відповіді на це питання.

Про це свідчать дані опитування, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» у серпні 2017 року, повідомляє «Слово і Діло».

Відзначається, що в порівнянні з аналогічним періодом 2014 року загальна кількість патріотично налаштованих громадян майже не змінилося.

«У всіх макрорегіонах України кількість тих, хто вважає себе патріотом України, перевищує 75%: на заході таких 88%, в центрі - 84%, на сході - 83%, на півдні - 77%. У той же час в південних областях 18% опитаних заявили, що не можуть говорити про себе як про патріотів своєї країни. На сході таких респондентів - 11%, в центрі - 8%, на заході - 5%. Чим старші респонденти, тим більше серед них тих, хто вважає себе патріотом», - йдеться в повідомленні.

76% опитаних заявили, що якби сьогодні стояв вибір, вони б підтримали проголошення Незалежності України. Цей показник не змінився з 2014 року (в 2013 році таких опитаних був 61%).

«Найбільше тих, хто підтримує проголошення Незалежності України, на заході (93%). У центрі таких опитаних 76%, на півдні - 66%, на сході - 64%. У той же час, в останніх двох макрорегіонах кількість тих, хто має протилежну думку, становить 21% -22%. Чим молодші респонденти і чим вище рівень їхньої освіти, тим рівень підтримки проголошення Незалежності України серед них вище», - відзначають в соціологічній групі «Рейтинг».

Особисте формалізоване інтерв'ю (face-to-face) проходило 2-13 серпня, було опитано 2 тис. респондентів.

Нагадаємо, 24 серпня спортсмени-патріоти зберуться в десяти містах України і за кордоном на «Забіг у вишиванках».

Раніше стало відомо, які партії українці провели б у парламент на найближчих виборах.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО