Соціологи від січня не публікують рейтинги симпатій виборців

Читать на русском

Найбільші українські соціологічні служби із січня 2017 року не опублікували результати жодного дослідження симпатій виборців.

Найбільші українські соціологічні служби від січня 2017 року не опублікували результати жодного дослідження симпатій виборців.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сторінку Центру контент-аналізу в Facebook.

«З січня 2017 року жодного одна з найбільш відомих соціологічних служб – Kiev International Institute of Sociology, Центр Разумкова, Democratic Initiatives Foundation-Фонд «Демократичні ініціативи» і Соціологічна група Рейтинг не оприлюднювали для широкого кола даних опитувань про голосування на парламентських і президентських виборах», – розповіли в організації.

У 2016 році такі опитування часто опинялися в центрі уваги засобів масової інформації та аудиторії.

При цьому на початку року активно обговорювалися несподівано високі рейтинги «старої» опозиції, а в листопаді дві з перерахованих вище організацій виявилися в центрі скандалу, опублікувавши надто різні рейтинги симпатій виборців.

На думку аналітиків Центру контент-аналізу, в сучасному суспільстві рейтинги стали потужним інструментом впливу в політичному процесі і можуть істотно впливати на ймовірність дострокових виборів і силу можливих акцій протесту.

«З високою ймовірністю можна стверджувати, що рішення припинити оприлюднення рейтингів було свідомим і узгодженим між провідними соціологічними службами», – підкреслили в організації.

Нагадаємо, за результатами опитування інституту Геллапа, Україна потрапила в трійку країн, де більше 40% жителів відчувають себе нещасними.

Раніше соціологи Київського міжнародного інституту соціології в ході дослідження підрахували, що тільки 25% українців знає, як буде працювати безвізовий режим з Євросоюзом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: