Уряд підтримав реформу, на яку Євросоюз виділив 100 млн євро

Уряд затвердив низку нормативних актів для наступного етапу реформи державного управління.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Урядовий портал.

У рамках цієї реформи уряд розпочинає відкритий конкурс на нові посади в 10 пілотних міністерствах, а також секретаріаті Кабміна, Нацдержслужбі, Національному агентстві електронного урядування.

У пілотних міністерствах будуть створені нові структурні підрозділи – директорати політики, а також директорати стратегічного планування та євроінтеграції, що зосередять на собі ключову функцію міністерств – формування політики у підзвітних сферах.

На посади керівників директоратів, а також їхніх працівників (державних експертів), проведуть відкриті конкурси.

Уряд також розробив єдиний портал, на якому будуть зібрані вакансії фахівців з питань реформ та на якому можна буде подати документи на конкурс онлайн. Вакансії на ньому будуть додаватись самими міністерствами з 4 вересня. Про дату запуску порталу та його адресу буде повідомлено додатково.

Реформа державної служби проводиться за підтримки Європейського союзу. У травні бюджет України отримав перший транш у 10 мільйонів євро, а загальний бюджет становить понад 100 млн євро.

Нагадаємо, у липні Кабінет міністрів України оголосив конкурс для тисячі нових фахівців, яких візьмуть на роботу до уряду в рамках реформи десяти міністерств і секретаріату.

Також стало відомо, що секретаріат Кабміну збільшиться на 180 осіб.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО