Суд відмовив Полякову у розгляді скарги щодо е-браслета

Апеляційний суд Києва відмовив у порушенні провадження за апеляційною скаргою депутата Максима Полякова щодо зобов'язання носити електронний браслет і здати паспорти.

Про це повідомив адвокат депутата Ярослав Білявський, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Засідання як такого не було, вийшла секретар судового засідання, повідомила нас, що головуючий суддя прийняла одноосібне рішення відмовити у відкритті апеляційного провадження», - сказав захисник.

На його думку, таке рішення суду непослідовне.

«З нашої точки зору, це незаконно. Тому що вони при поданні нами апеляції трьома тижнями раніше прийняли її, призначили 5 суддів. Фактично вони спочатку відкрили провадження, а потім відмовили у порушенні», - зазначив він.

За словами адвоката, мотивацією суду у відмові відкривати провадження стало те, що відповідно до Кримінального процесуального кодексу, таке рішення Солом’янського суду не підлягає апеляційному оскарженню.

«Але ми би не подавали цю апеляцію, якщо б не було прецеденту у справі Мартиненка. Тоді оскаржувалась ухвала Солом’янського суду, яка також не підлягала оскарженню. Апеляційний суд розглянув апеляцію і прийняв рішення. Тобто прецедент вони самі створили», - заявив адвокат.

Нещодавно в САП повідомили, що Поляков все ще не здав два своїх закордонних паспорти і продовжує відмовлятися носити електронний браслет.

Також НАБУ перевіряє Полякова за фактами можливого незаконного збагачення.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО