У Британії з'явиться політична партія противників Brexit – ЗМІ

У Британії колишній керівник штабу міністра з питань Brexit Девіда Девіса Джеймс Чепман створює нову політичну партію, яка «скасує Brexit без проведення другого референдуму».

Про це повідомляє видання Independent, передає «Слово і Діло».

«Я оголошу про свій намір очолити нову партію «Демократи», яка скасує Brexit без проведення другого референдуму», - заявив Чепман.

Повідомляється, що лідер нової політичної сили, який залишив свій пост в команді Девіда Девіса через розчарування процесом Brexit, заявить про створення партії під час Народного маршу по Європі 9 вересня.

«Я зробив усе можливе протягом року, щоб змусити процес по Brexit працювати, але не вийшло. Немає ніякого зростання, і ясно, що кожен сектор нашої економіки буде страждати протягом десятиліть», - поділився думками Чемпан.

Політик очікує, що до вересневого маршу приєднаються прихильники всіх політичних партій.

«Настав час тих людей, які ставлять інтереси нації насамперед і переконатися, що ми знову - Великобританія, а не маленька Британія Найджел Фараджа або солодкий сон Володимира Путіна», - додав Джеймс Чепман.

Відзначимо, Джеймс Чемпан раніше заявляв, що у команді британського прем'єра є два міністри, які виступають проти Brexit. При цьому він не назвав їх імена.

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація, що Британія погрожує ЄС поверненням ядерних відходів після Brexit.

Як відомо в липні в Брюсселі Великобританія і Євросоюз почали перший раунд переговорів щодо Brexit.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО