Британія пропонує ЄС тимчасовий митний союз

Читать на русском
Британія пропонує ЄС створити тимчасовий митний союз після того, як країна залишить ЄС у березні 2019 року.

Велика Британія пропонує Брюсселю створити тимчасовий митний союз після того, як країна залишить ЄС у березні 2019 року.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на ВВС.

Британські міністри заявили, що пропозиції передбачають вільну торгівлю з іншою частиною Європи. Це допоможе запобігти проблемам на кордоні після Brexit.

Протягом цього тимчасового періоду Британія також очікує, що зможе вести переговори щодо власних міжнародних торговельних угод – чого вона не може зробити як член митного союзу ЄС.

Британія буде змушена платити ЄС і після Brexit – єврокомісарПісля офіційного виходу Британії з Євросоюзу Лондон буде змушений до 2020 року сплачувати до бюджету ЄС компенсаційні виплати.

Як тільки цей термін закінчиться, Британія буде намагатись узгодити або «добре налагдженний» кордон з ЄС, або нове «партнерство» без митного кордону взагалі.

Уряд заявив, що тимчасові домовленості означають, що підприємствам доведеться лише один раз пристосовуватися до нових угод. Для цього потрібно буде провести переговори з ЄС, але обидві сторони ще не розпочали обговорення питань торгівлі.

Документ про новий митний союз є першим із серії пропозицій, які будуть опубліковані урядом Британії щодо ключових питань переговорів з ЄС.

У середу, 16 серпня, очікується виклад пропозицій щодо кордону між Північною Ірландією та Республікою Ірландія.

Нагадаємо, нещодавно влада Британії спростувала повідомлення про те, що країна погодилася виплатити за Brexit 40 мільярдів євро на користь Європейського Союзу.

Також повідомлялося, що Британії потрібен перехідний період для пом'якшення процесу виходу з Європейського Союзу, але він не може бути використаний для того, щоб зупинити Brexit.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: