Омелян прокоментував 900% надбавки до зарплатні керівника «Укравтодору»

Міністр інфраструктури Володимир Омелян назвав 900% надбавки до зарплатні виконувача обов'язків голови Державного агентства автомобільних доріг «Укравтодор» Славомира Новака запобіжником від корупції.

Про це він заявив в ефірі «112 Україна», передає «Слово і Діло».

«Що нам краще: мати злодія, чи мати нормального фахівця? Однозначно нормального фахівця. І ринкова зарплатня є одним із запобіжників для того, щоб люди думали про роботу, а не про якісь ліві доходи», – сказав Омелян.

За його словами Міністерство інфраструктури пішло шляхом надбавок, оскільки не має інших механізмів встановлення конкурентної зарплати топ-менеджерам підконтрольних держпідприємств.

«Міністерство інфраструктури ще з самого початку виступило з ініціативою ринкових зарплат керівникам найбільших підприємств України. У випадку «Укравтодору» – це державна служба. У нас немає можливості встановити ринкові механізми, тому ми пішли шляхом надбавок. Я вважаю і глибоко в цьому переконаний, що пан Новак – абсолютно якісна людина на своїй посаді. Це колишній міністр інфраструктури з величезним досвідом і в політичний, і в реальній сфері. Він отримує досить низьку зарплату, якщо порівняти з тими обсягами відповідальності, яку він має», – пояснив свою позицію глава міністерства.

При цьому Володимир Омелян не назвав точної суми, яка наразі виплачується Новаку.

«З мого боку це буде некоректно коментувати. Я можу підтвердити, що у нього зарплатня вища, ніж у керівників державних агентств. Це було політичне рішення, яке ухвалив Кабмін і це була одна з його умов працевлаштування в Україні», – підсумував Омелян.

Нагадаємо, один з українських журналістів опублікував у Facebook документ із прес-служби Міністерства інфраструктури, в якому підтверджується факт надбавок Славомиру Новаку.

Раніше Омелян розповів, коли в Україні побудують платні дороги.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО