ГПУ повідомила про підозру посадовцям Міноборони за розкрадання майже 70 мільйонів

Головна військова прокуратура повідомила про підозру п'ятьом посадовцям Міністерства оборони України в привласненні бюджетних коштів.

Про це сьогодні повідомила прес-служба Генеральної прокуратури, передає «Слово і Діло».

«На підставі зібраних доказів 5 колишнім і нинішнім керівникам Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міністерства оборони України повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст.367 (службова недбалість) та ч.2 ст.425 (недбале ставлення до військової служби) КК України», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що з метою забезпечення відшкодування завданої шкоди на майно обвинувачених наклали арешт.

«Виконувач директора зазначеного вище департаменту та начальник одного з управлінь цього департаменту оформили договори купівлі-продажу, за яким Міноборони незаконно виплатила ряду фірм-постачальників засобів захисту 32,6 млн гривень ПДВ (незважаючи на те, що згідно законодавства, операції з постачання військових касками і жилетами на час проведення АТО звільнені від оподаткування). У цьому ж кримінальному провадженні повідомлено про підозру учаснику та директору та головному бухгалтеру підприємства-постачальника, які привласнили кошти Міністерства оборони на суму 34,1 млн грн», - повідомляє прес-служба відомства.

Обвинувальні акти щодо всіх зазначених осіб направлені до суду.

Як відомо, представники Міноборони особисто перевірятимуть, чим годують солдатів.

Нагадаємо, що вчора були внесені зміни до статуту ЗСУ.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО