Грошове забезпечення військових не має поступатися зарплатам чиновників – Турчинов

7 серпня секретар РНБО Олександр Турчинов перевірив стан забезпечення та бойової готовності підрозділів ЗСУ в оперативно-тактичному угрупованні «Луганськ» під час робочої поїздки до зони проведення АТО.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу РНБО. За результатами перевірки була проведено нарада з військовим керівництвом АТО.

Турчинов відвідав бойові позиції 58-ї окремої мотопіхотної бригади на передньому краї нашої оборони в районі населених пунктів Кримське, Новотошківське та Новозванівка.

Секретар РНБО також приділив увагу проблемним питанням військово-технічного забезпечення бойових підрозділів, що розташовані на передньому рубежі нашої оборони.

За його словами, зараз опрацьовуються доповнення до Державного оборонного замовлення в зв'язку зі змінами до бюджету поточного року й збільшенням фінансування оборонних витрат.

Під час спілкування на передовій у військових виникло багато запитань щодо пропозицій Турчинова про підвищення грошового забезпечення військовослужбовців, зокрема перегляду посадових окладів та окладів за військовим званням.

Секретар РНБО України підтвердив свою позицію й підкреслив, що при плануванні бюджету на наступний рік необхідно «закладати пріоритетне підвищення грошового забезпечення військовослужбовців, яке не може поступатися зарплатам чиновників».

«Гідне забезпечення наших солдатів та офіцерів – це питання надійності нашої оборони й національної безпеки країни», – підсумував він.

Нагадаємо, раніше Турчинов уже виступав за підвищення зарплат військовослужбовцям.

5 серпня президент Петро Порошенко заявив, що в Україні підвищать рівень доплат військовим у зоні проведення АТО.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО