«Газпром» збільшив поставки газу в обхід України

Східне відведення від «Північного потоку» – газопровід OPAL – продовжує набирати завантаження.

Про це повідомляє газотранспортний оператор OPAL Gastransport GmbH&Co.KG, передає «Слово і Діло».

З минулої середи російський монополіст «Газпром» знову отримав доступ до раніше заблокованих потужностей газопроводу, і якщо 1 серпня труба використовувалася на 63%, то 2 серпня завантаження зросло до 80%, в п'ятницю – до 81%, а в понеділок труба використовується вже на 84,5% (виходячи з проектної продуктивності в 36 млрд куб. м на рік).

Газопровід Opal потужністю 36 млрд куб. м з'єднує морський газопровід «Північний потік» із Німеччиною та Чехією. Газопровід дає вихід на ринки Центральної та Східної Європи в обхід України.

Зі зростанням використання OPAL дещо знизилася завантаження західного відведення від Nord Stream – NEL. Якщо 1 серпня ним було прокачано 66 млн куб. м, то 7 серпня може бути прокачано 57 млн ​​куб. м.

Загальне завантаження морської магістралі «Північний потік» 7 серпня вийшло на рівень 93% (виходячи з потужності 55 млрд куб. м на рік), тоді як 1 серпня було лише 85%.

Раніше повідомлялося, що «Газпром» оголосив тендер на прокладку труб газопроводу «Північний потік-2».

Нагадаємо, що експерт із питань енергетики розповів «Слову і Ділу», наскільки реалістичною є реалізація проекту «Північний потік-2» без підтримки європейських партнерів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО