Піар-шоу навколо «бурштинової справи»: що загрожує Полякову та яку лінію захисту обрав нардеп

Олексій Якубінполітолог

Зняття недоторканності не є запорукою того, що депутата притягнуть до відповідальності. Поляков це прекрасно розуміє. Лінія його захисту – піднімати ставки.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Олексій Якубін, оцінюючи справу народного депутата Максима Полякова та заяву нардепа про теку компромату на очільника НАБУ.

«Поляков намагається підвищувати ставки. Це видно і в ситуації з браслетом, і в звинуваченнях на адресу НАБУ. Це суцільна провокація з його боку. Нардеп, імовірно, дозволяє собі таку поведінку, тому що отримав особисті гарантії і від своєї фракції, і, можливо, від правоохоронних органів. Поляков розуміє, що йому поки нічого не загрожує», – зазначив Якубін.

Ба більше, уточнив він, якщо Поляков при цьому ще й «струсоне» НАБУ, то отримає додаткові бонуси.

«Поляков розуміє, що виходячи з політико-юридичного аспекту можливі лише два варіанти. По-перше, за невиконання рішення суду НАБУ готуватиме нову заяву, яка подаватиметься до ВР, і її ще потрібно проголосувати. Другий нюанс – максимум можуть забрати суму застави за невиконання носіння браслета», – пояснив політолог.

На його думку, справа перетворюється на велике піар-шоу, щоб розмити ключові звинувачення.

«Лінія захисту полягає в тому, щоб просто розмити шляхом підвищення ставок всі звинувачення, розуміючи при цьому, що юридично його складно притягнути, бо депутатський імунітет продовжує діяти», – проаналізував Олексій Якубін.

Раніше «Слово і Діло» з'ясувало, чи може Поляков понести відповідальність за відмову надягати електронний браслет.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО