Проти керівників ГО «Центр протидії корупції» порушили кримінальне провадження

Слідче управління Державної фіскальної служби Києва порушило кримінальне провадження проти керівників громадської організації «Центр протидії корупції».

Про це йдеться у відповіді податківців на запит адвоката, який представляє інтереси ЦПК, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Центру протидії корупції.

«Слідче управління фіскальної служби Києва порушило кримінальне провадження проти керівників громадської організації «Центр протидії корупції», – зазначається в повідомленні.

Як з’ясувалося, слідство триває два місяці – з 9 червня 2017 року.

«За результатами розгляду листа від 11.07.2017 повідомляємо, що 09.06.2017 СУ ФР ГУ ДФС у місті Києві за заявою третіх осіб про кримінальне правопорушення службовими особами ГО «Центр протидії корупції» внесено до ЄРДР кримінальне провадження за №32017000000000081», – йдеться в документі, який є в розпорядженні ЦПК.

Адвокатка та член правління ЦПК Олена Щербан зауважила, що ані статті Кримінального кодексу, ані підстави для порушення кримінальної справи, ані суть претензій до ЦПК представники ДФС не повідомили.

У Центрі протидії корупції назвали порушення кримінального провадження податковою поліцією «тиском на організацію й активізацією спроб заблокувати її роботу».

Також раніше міністр фінансів Олександр Данилюк повідомив, що оскаржить рішення про його перевірку ДФС і подасть заяву про злочин.

Раніше в депутата від «Опозиційного блоку» Олександра Вілкула знайшли несплачених податків на 19,6 мільйона гривень.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО