Оновлений «Миротворець» розпізнаватиме бойовиків в обличчя – Геращенко

У вересні команда проекту «Миротворець» запустить унікальний проект із розпізнавання бойовиків, терористів та сепаратистів, який нині не має аналогів у світі.

Про це повідомляє радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко в Facebook, передає «Слово і Діло».

За його словами, програма визначатиме «всіх тих, хто за закликом із Москви підняв руку на Україну», й називатиметься Separator. Продукт створений на основі американського програмного забезпечення. Він дозволяє за лічені секунди звірити фото людини із сотнями тисяч фотографій із бази даних проекту «Миротворець».

«Унікальність проекту полягає в тому, що це буде відкритий для всіх проект», – наголошує Геращенко.

Кожен охочий, де б він не перебував, зможе перевірити людину за фотографією з мережі, за фото з камери смартфона, миттєво звіривши його з базою фотографій терористів, сепаратистів, бойовиків та їхніх поплічників. Перевірка займатиме лише кілька секунд.

«За підсумком перевірки Ви будете точно знати, хто перед Вами – законослухняна людина чи той хто, в 2014-2015 роках кричав на мітингах «Путін, введи війська» та «Крим наш». А далі Ви самі для себе має вирішити, що робити – телефонувати до СБУ або поліції, відмовитися від ділового співробітництва з цією людиною чи спробувати переконати її в тому, що вона стала жертвою антиукраїнської пропаганди», – додав Геращенко.

Раніше «Миротворець» створив карту розташування російських військ на Донбасі.

Нагадаємо, американський актор Стівен Сігал потрапив до бази даних сайту «Миротворець» за відвідування анексованого Росією Криму.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО