З України депортували італійця, якого підозрюють у наймасштабніших схемах відмивання грошей

Україна депортувала на батьківщину італійця Джузеппе Дональдо Нікосія, якого підозрюють у «наймасштабніших в історії республіки схемах із відмивання грошей».

Про це повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

ГПУ сподівається, що такі кроки українських правоохоронців сприятимуть поверненню до України українського військового Віталія Марківа, якого підозрюють у вбивстві італійського журналіста на Донбасі.

«Джузеппе Дональдо Нікосія вкрав у італійців сотні мільйонів євро й багато років переховувався в різних країнах світу. Навесні цього року за результатами добре спланованої операції був затриманий Службою безпеки України», – написав Луценко.

Процедура екстрадиції, за його словами, була завершена за три місяці.

Заступник генерального прокурора Євген Єнін, якого цитує прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган, пожартував, що Джужеппе Нікосії «не допомогло навіть татуювання з портретом Берлусконі на тілі».

Юрій Луценко висловив надію, що такі кроки українських правоохоронців сприятимуть більшому порозумінню з італійськими колегами, в тому числі у справі Віталія Марківа.

Раніше радник міністра МВС, народний депутат Антон Геращенко повідомив, що спеціально створена робоча група зібрала докази невинуватості затриманого в Італії українського нацгвардійця Віталія Марківа.

Адвокат Марківа Раффаелле Делла Валле закликає тих, хто був поруч з українцем під час убивства журналістів, надати свідчення.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО