Гройсман хоче відновити переговори з Ryanair

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що Україна поновить переговори з Ryanair.

Про це він написав у Facebook, передає «Слово і Діло».

«Вирішили поновити переговорний процес із Ryanair, до якого долучити разом із Міністерством інфраструктури України та аеропортом «Бориспіль» директора UkraineInvest - Ukraine Investment Promotion Office Даніеля Білака», – зазначив Гройсман.

Також прем'єр доручив НАБУ та Антимонопольному комітету розібратися у скандальній ситуації навколо Ryanair. Вони мають оцінити дії керівництва аеропорту «Бориспіль» та Мінінфраструктури на предмет дотримання законодавства та умов конкуренції.

«З метою вирішення ситуації провів спеціальну нараду з керівництвом Мініфрастурктури, Мін'юсту, аеропорту «Бориспіль», Асоціації «Аеропортів України», Офісу залучення та підтримки інвестицій. Ми ухвалили спільне рішення, з яким погодилися всі учасники наради. Перше – звернутися до НАБУ та Антимонопольного комітету України щодо оцінки всього перебігу переговорного процесу за участі Мінінфраструктури та Міжнародного аеропорту «Бориспіль» щодо дотримання законодавства й умов конкуренції», – заявив прем'єр-міністр.

Крім того, Гройсман доручив відомству Омеляна якнайшвидше розробити стратегію розвитку авіагалузі.

«Доручив Мінінфраструктури прискорити розробку Стратегії розвитку транспортної галузі в авіасегменті, включаючи розробку стратегії розвитку українських аеропортів, у тому числі із залученням лоукостів», – резюмував прем'єр.

Нагадаємо, вчора, 10 липня, європейська лоукост-компанія Ryanair офіційно скасувала вихід на український ринок.

У зв'язку з цим Омелян ініціює звільнення гендиректора «Борисполя» Рябікіна.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО