Соболєв збирає під ВР мітинг за зняття недоторканності

Депутат Єгор Соболєв виступає проти перенесення розгляду питання про зняття недоторканності з 5 депутатів на четвер, 13 липня.

Про це він повідомив на засіданні погоджувальної ради, передає «Слово і Діло».

«Якщо хтось планує зробити так, щоб останнім голосуванням провалити це рішення, а потім роз'їхатися по островах, і хай люди тут обурюються в Києві, то це дуже погано», – заявив Соболєв.

Він наполягає на тому, щоб парламент у вівторок, 11 липня, розглянув подання Генеральної прокуратури щодо 5 депутатів, які вже пройшли регламентний комітет.

При цьому він підкреслив, що у вівторок запланована зустрічі парламентарів із представниками НАТО, й позитивний розгляд цих питань засвідчить прагнення України ліквідувати прояви корупції в країні.

Крім того, він повідомив, що 11 та 13 липня під стінами Верховної Ради відбудуться протестні акції громадян із вимогою якнайшвидше зняти недоторканність і притягнути до відповідальності депутатів, які підозрюються у скоєнні злочинів.

Нагадаємо, на погоджувальній раді голова Верховної Ради України Андрій Парубій заявив, що розгляд усіх подань на зняття депутатської недоторканності відбудеться в один день.

Раніше керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький висловив побоювання, що депутати, чию недоторканність винесуть на розгляд парламенту, втечуть.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО