У зоні АТО обійшлося без втрат, кількість ворожих обстрілів знизилася – штаб

Підрозділи російсько-окупаційних військ продовжують застосовувати зброю проти українських воїнів, однак 4 червня ​​рівень ворожої вогневої активності дещо знизився.

Про це повідомила прес-служба штабу АТО, передає «Слово і Діло».

«Втрат серед бійців сил АТО сьогодні не було», - йдеться в повідомленні.

З початку доби бойовики 6 разів відкривали вогонь по нашим оборонним укріпленням. Більшість цих обстрілів сталося ще до світанку і на донецькому напрямку. Артилерію та інше озброєння, яке заборонено мінськими угодами, ворог сьогодні не застосовував.

На приморському напрямку окупанти один раз порушували перемир'я. Зокрема відразу після півночі з автоматичних станкових гранатометів і стрілецької зброї противник обстріляв один з наших опорних пунктів в районі Гнутового.

Також на донецькому напрямку незаконні збройні формування ще вночі відкривали вогонь по позиціях сил АТО в південному передмісті Авдіївки, неподалік Дослідного і в районі Зайцевого. Використовували найманці гранатомети різних модифікацій, великокаліберні кулемети, подекуди били з озброєння БМП.

На луганському напрямку проросійські озброєні банди також порушували сьогодні перемир'я лише один раз. Стався цей обстріл вже в другій половині дня неподалік від селища Кряківка, де бойовики відкривали вогонь по підрозділах ЗС України з автоматичних станкових гранатометів і БМП.

За минулу добу, 3 липня, російсько-окупаційні війська 22 рази обстріляли позиції Збройних сил України на Донбасі, в результаті яких двоє військових загинули, а троє - отримали поранення.

А в Міноборони назвали число російських військ уздовж кордону і на окупованих територіях.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО