Міністри подбали про соціальну та профадаптацію АТОшників

Кабінет міністрів затвердив порядок організації соціальної та професійної адаптації учасників антитерористичної операції.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики, передає «Слово і Діло».

«Мінсоцполітики розробило проект акту з метою утворення дієвого механізму організації професійного навчання (післядипломної освіти), а також надання інформаційних, консультаційних, профорієнтаційних послуг з цих питань як невід'ємної складової соціальної адаптації до умов цивільного життя учасників АТО органами виконавчої влади АР Крим, структурними підрозділами з питань соцзахисту населення обласних, Київської та Севастопольської міських держадміністрацій, райрад», – йдеться в повідомленні.

Зокрема, за даними Мінсоцполітики, ухвалення цього порядку дозволить створити дієвий механізм організації відновлення професійних навичок учасників АТО як невід'ємної складової їхньої адаптації до умов цивільного життя; забезпечити право учасників АТО на освіту впродовж життя; підвищити оперативність вирішення проблемних питань учасників АТО, пов'язаних із цивільною професійною діяльністю, а також посилити їхню конкурентоспроможність на ринку праці.

Зазначимо, за даними очільника МВС Арсена Авакова, з початку війни на Донбасі близько 500 ветерані АТО скоїли самогубства після повернення із зони бойових дій.

Також повідомлялося про створення в Україні Асоціації реінтеграції, адаптації та соціалізації для воїнів, які повернулися з зони АТО, в котрій бійцям будуть допомагати повертатися до мирного життя.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО