Львів не завалений сміттям, вводити надзвичайний стан поки немає необхідності – Супрун

В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун поки не бачить офіційних підстав для введення у Львові надзвичайної ситуації в зв'язку з екологічною проблемою утилізації твердих побутових відходів.

Про це вона заявила на брифінгу у вівторок, 20 червня, у Львові, передає «Слово і Діло».

«Як бачимо, місто не завалене сміттям. Якщо ми разом попрацюємо, то нам не потрібно буде вводити надзвичайний стан, оскільки це дуже велике навантаження для всіх людей. Ми хотіли б вирішити цю проблему окремо. Але в той же час побачимо, як швидко ми зможемо її вирішити. Якщо знадобиться, то буде (введена надзвичайна ситуація, - ред.) ... Зараз я не бачу підстав для надзвичайної ситуації», - заявила Супрун.

У той же час вона заявила, що лабораторні дослідження грунту вказують на дуже високий рівень концентрації бактерій біля сміттєвих баків у місті, а це може спровокувати спалахи інфекційних захворювань, якщо ці відходи не прибрати якомога швидше.

«Ми зробили аналізи грунту біля контейнерних майданчиків, і є дуже високий рівень бактерій, тобто є небезпека, що через них можуть виникнути і поширитися захворювання», - сказала в.о. міністра охорони здоров'я.

Нагадаємо, що прем'єр-міністр України Володимир Гройсман організовує спецкомісію, яка повинна «вичистити Львів від сміття».

А в БПП закликали мера Львова Андрія Садового піти у відставку.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО