Мінфін підготував новий податок для бізнесу

Міністерство фінансів України розробило законопроект, що вводить податок на виведений капітал замість податку на прибуток.

Про це повідомила прес-служба відомства, передає «Слово і Діло».

«Мінфін разом з бізнесом, експертами та народними депутатами розробили текст законопроекту про податок на виведений капітал, який вводитимуть замість податку на прибуток», - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, в Мінфіні відбулось понад 20 зустрічей, де учасники мали можливість обговорити і вирішити спірні питання.

Наступний крок передбачає оцінку впливу положень законопроекту на надходження до державного бюджету. Після чого відбудеться узгодження з іншими органами влади і громадське обговорення. По завершенню законопроект буде винесений на розгляд Кабміну.

Як наголошується в презентації до документа, ставка податку на виведений капітал складе 15% при сплаті дивідендів на адресу юрособи - нерезидента або фізособи. Для порівняних з дивідендами платежів ставка становитиме 20%.

До таких платежів відносяться: відсотки, сплачені на адресу нерезидентів - пов'язаних осіб; виплати у межах договорів страхування або перестрахування на користь страховиків-нерезидентів; виплата фінансової допомоги неплатнику податку, не поверненого протягом 12 місяців; покупка товарів і послуг у пов'язаних осіб, які застосовують спрощену систему оподаткування; донарахування за трансфертне ціноутворення; безкоштовне надання майна неплатнику податку; інвестиції в статутний фонд неплатників податку; виплата роялті.

Сума дивідендів, що виплачується за 2013-2017 роки, не оподатковується на виведений капітал в межах обсягу оподатковуваного прибутку, з якої раніше був сплачений податок на прибуток.

Раніше в Мінфіні повідомляли, що очікують отримання наступного траншу від МВФ на початку осені.  

Нагадаємо, раніше Кабмін ухвалив стратегію розвитку малого і середнього бізнесу.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО