Асоціація Україна-ЄС: Нідерланди повністю завершили ратифікацію Угоди

Сьогодні Нідерланди поінформували Європейський Союз про остаточне ухвалення ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Про це повідомили в Секретаріаті Ради ЄС, передає «Слово і Діло».

Таким чином, Угоду про асоціацію Україна-ЄС ратифікували усі країни-члени ЄС.

Очікується, що остаточне рішення буде ухвалено Радою Євросоюзу до 12 липня, тобто до саміту Україна-ЄС, який запланований на 13 липня.

14 червня в Нідерландах був опублікований закон про ратифікацію Угоди про асоціацію Україна - ЄС, який 1 червня був підписаний королем Віллем-Олександром і і 13 червня підписаний у Міністерстві юстиції країни.

Цей закон був ухвалений в Сенаті 8 липня 2015 року. Проте 6 квітня 2016 року в Нідерландах відбувся консультативний референдум за цією угодою. Проти проголосував 61% учасників референдуму, за - більше 38%. Потім 15 грудня 2016 року у саміті ЄС лідери Євросоюзу погодилися з пропозиціями прем'єр-міністра Нідерландів Марка Рютте, спрямованими на розблокування ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом, яке було припинено через негативний результат референдуму в Нідерландах. Пропозиції Нідерландів були оформлені у вигляді додатку до Угоди.

30 травня 2017 року Нідерландах був ухвалений законопроект про набуття чинності закону від 8 липня 2015 року про схвалення Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

12 червня глава Представництва Європейського Союзу в Україні Хюг Мінгареллі заявив, що Угода про асоціацію з Євросоюзом остаточно набере чинності 1 вересня.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО