Штаб АТО: 14 обстрілів з початку доби, втрат немає

Російсько-окупаційні сили не припиняють обстрілів позицій сил АТО із застосуванням важкого озброєння, танків і артилерії: з початку доби зафіксовано 14 обстрілів, загиблих і поранених серед українських захисників немає.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сторінку штабу АТО в Facebook.

«Ситуація в районі проведення АТО залишається напруженою. Російсько-терористичні бандформування не припиняють застосовувати й заборонене Мінськими угодами важке артилерійське озброєння. Загалом, бойовики 14 разів обстріляли опорні пункти ЗС України. Більшість з цих порушень бойовиками режиму припинення вогню зафіксована на Приморському напрямку. Жоден боєць сил АТО внаслідок ворожих обстрілів, на щастя, не постраждав», – розповіли в штабі.

На приморському напрямку ще до світанку противник здійснив обстріл невисокої інтенсивності з мінометів калібру 120 мм по нашим укріпленням в районі Миколаївки. Опівдні бойовики випустили більше десяти снарядів калібру 122 мм по позиціях українських воїнів біля Чермалика. Перед тим під ворожий мінометний вогонь потрапили опорні пункти сил АТО на підступах до Красногорівки. Крім того, тричі загарбники відкривали вогонь з автоматичних станкових гранатометів і стрілецької зброї різних калібрів біля Павлополя. Також на початку доби два рази зі стрілецької зброї провокували наших захисників поблизу Талаківки.

На донецькому напрямку бойовики двічі застосовували зброю. Вночі окупанти обстріляли один з наших опорних пунктів в районі Авдіївки з автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів. Вдень проросійські бойовики обстрілювали українських бійців під Новолуганським на Світлодарській дузі з танка. Загалом по наших позиціях випустили 10 танкових снарядів.

На луганському напрямку о пів на другу ночі противник з мінометів обстріляв одну з позицій сил АТО в районі Катеринівки. Опівдні бойовики з великокаліберних кулеметів обстрілювали наші укріплення біля Жовтого, а поблизу Новотошківського вів вогонь ворожий снайпер.

Нагадаємо, 14 червня президент Петро Порошенко прокоментував можливість скасування АТО і введення воєнного стану.

За 13 червня російсько-окупаційні війська здійснили 52 обстріли позицій ВСУ: один військовослужбовець загинув, семеро отримали поранення.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО