Анонсований Турчиновим законопроект по ОРДЛО внесуть до Ради наступного тижня - нардеп

Читать на русском
Законопроект про відновлення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями Донецької і Луганської областей буде внесений до Верховної Ради наступного тижня.

Законопроект про відновлення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями Донецької і Луганської областей, який анонсував секретар РНБО Олександр Турчинов, буде внесений до Верховної Ради наступного тижня.

Про це повідомив заступник глави фракції «Народний фронт» Андрій Тетерук, передає «Слово і Діло».

Звільнення Донбасу: чому Турчинов хоче скасувати АТОДиректор військових програм Центру Разумкова пояснив, з чим може бути пов'язана заява Турчинова про необхідність завершити АТО. Досі українські політики відмовлялися від таких заходів.

«Очікується, що на наступному тижні до Верховної Ради буде внесений законопроект, який дасть можливість завершити етап АТО і почати етап нового використання наших Збройних сил, одночасно з інтеграцією сюди ж між цивільними та військовими адміністрацій, як єдиної системи, яка дозволить нам повернути українські території, українських громадян», - сказав Тетерук.

Він зазначив, що антитерористичної операції вичерпала себе як формат відновлення територіальної цілісності України.

За словами Тетерук, законодавчо буде розширено можливості використання Збройних сил на Донбасі.

«Буде збудований замість оперативного штабу антитерористичної операції оперативний штаб, який буде включити в себе всі наші військові підрозділи, які ми можемо використовувати, також сюди будуть інтегровані між цивільними та військовими адміністрації», - пояснив Тетерук.

Раніше Порошенко прокоментував можливість скасування АТО і запровадження воєнного стану.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: