Новий формат АТО: «прозріння» влади і три роки збройного конфлікту на Донбасі

Читать на русском
Богдан Яременко

Понад три роки, щоб визнати, що формат АТО – це «не зовсім те, що потрібно». Тобто ані рік тому, ані два, ані два з половиною роки тому розуміння, що антитерористичні кампанії не тривають місяцями і не є формою відповіді на зовнішню збройну агресію, в української влади не було? Мало віриться.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав дипломат, голова правління фонду «Майдан закордонних справ» Богдан Яременко, передає «Слово і Діло».

«Невже влада не розуміла безперспективності раніше? А чому ж тоді 26 травня 2014 року Порошенко дослівно заявляв, що «АТО не може тривати місяці». Між іншим, нинішнє відкриття Турчинова про «нові формати» Порошенко того ж таки 26 травня 2014 року повторив практично слово в слово: «Я пiдтримую її продовження, але вимагаю змiни її формату». Також Порошенко на брифiнгу зазначав, що АТО має бути «ефективнiшою i проведена в короткi термiни», а частини й пiдроздiли силовикiв повиннi мати краще озброєння, амунiцiю», - нагадує експерт позицію глави держави.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє, що АТО буде тривати декілька годинСказано 26 травня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Тобто ще якихось три роки – і нас ощасливлять черговою вигадкою, що нам потрібно змінити в законодавстві, щоб гібридно оборонятися від гібридної війни? А потім ще якихось пару років – і законодавство приведуть у «відповідність до потреб протидії гібридній війні?», - додав він.

Дипломат наголосив, можна скільки завгодно називати війну «гібридною», але реально з 2014 році в Україні гібридна війна носить форму звичайнісінького збройного конфлікту.

«Головне, що голова РНБО це прекрасно знає, тому в лютому 2014 року голосував на засіданні РНБОУ за введення воєнного стану. А пізніше кілька разів намагався повернути РНБОУ до розгляду цього питання. То з чим повязане нинішнє «прозріння», а точніше, політична активність у формі «валяти дурня»? Невже з війною? Чи знову вибори?», - проаналізував Богдан Яременко.

Коли ціна обіцянок – життя героїв. 3 роки АТО в заявах Порошенка«Слово і Діло» зібрало найважливіші та найрезонансніші обіцянки Президента України за три роки проведення антитерористичної операції на сході країни.

Нагадаємо, будучи кандидатом у президенти, Петро Порошенко обіцяв, що АТО триватиме кілька годин.

Пізніше, вже у статусі глави держави, він обіцяв оголосити мобілізацію і воєнний стан в разі подальшого загострення ситуації на тимчасово окупованих територіях України.

Детальний огляд обіцянок президента – в матеріалі «Коли ціна обіцянок – життя героїв. Три роки АТО в заявах Порошенка».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: