Порошенко прокоментував можливість скасування АТО і введення воєнного стану

Читать на русском
Президент Петро Порошенко наголосив на важливості забезпечення українських військових усіма можливостями для протидії російській агресії.
фото: прес-служба Президента

Президент Петро Порошенко наголосив на важливості забезпечення українських військових усіма можливостями для протидії російській агресії.

Про це він заявив, відповідаючи на питання журналістів про можливість скасування АТО і введення воєнного стану під час поїздки в Донецьку область, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу глави держави.

«Якщо ми скасуємо АТО і в той же час не надамо військовим права діяти адекватно в умовах агресії – залишимо Україну беззахисною», – сказав Порошенко.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко запевнив, що Україна переможе у війні на Донбасі за рахунок підтримки народуСказано 18 червня 2014 р.Статус обіцянки: Архів

При цьому він підкреслив, що дав доручення розробити законопроект щодо реінтеграції Донбасу, який передбачає низку заходів щодо повернення окупованих Росією територій.

«За моїм дорученням було розроблено проект законодавчого акту, який називається «Про реінтеграцію окупованих територій Донбасу». Він охоплює цілу низку заходів і кроків, які треба буде здійснити для забезпечення реінтеграції, для визначення правового режиму», – розповів президент.

За словами Порошенка в підготовці документа беруть участь експерти та народні депутати, причому законопроект базується на закріплених в Мінських домовленостях умовах.

Також він наголосив на необхідності продовження політики санкцій щодо країни-агресора.

Нагадаємо, 13 червня секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що Україні потрібно завершити антитерористичну операцію і перейти до нового формату захисту країни від гібридної війни з РФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: