Зведення штабу АТО 14 червня: понад 50 обстрілів, є загиблі і поранені

Читать на русском
У прес-центрі штабу Антитерористичної операції розповіли про ситуацію поблизу лінії розмежування за 13 червня.

За минулу добу російсько-окупаційні війська здійснили 52 обстріли позицій Збройних сил України, в результаті яких один боєць ЗСУ загинув, а семеро – отримали поранення.

Про це повідомляє «Слово і Дело» з посиланням на прес-службу штабу АТО.

На Приморському напрямку зафіксовано 22 обстріли позицій українських військовослужбовців. Укріплення ЗСУ в районі Чермалика бойовики обстрілювали з мінометів калібру 120мм, Водяного – з мінометів калібру 82мм, на околицях Талаківки, Лебединського, Гнутового, Березового і Павлополя — з гранатометів і стрілецької зброї. Також бойовики застосовували зенітні установки, озброєння БМП і снайперів. Окрім того, бойовики обстріляли житловий сектор н.п. Ольгінка, де були зруйновані будинки місцевих жителів і об'єкти інфраструктури.

На донецькому напрямку до вечора на цій частині фронту противник використовував лише піхотне озброєння, з якого бив по опорних пунктах сил АТО в районі Пісків, Авдіївки та Невельського. З настанням сутінок російсько-терористичні бандформування значно активізувались, особливо у передмісті Авдіївки та на Світлодарській дузі. До завершення доби кремлівські найманці здійснили декілька щільних обстрілів оборонних укріплень ЗС України в районі Авдіївки, Кам'янки та Луганського з мінометів калібру 120 та 82 мм, озброєння БМП, гранатометів та стрілецької зброї різних калібрів. Під час цих обстрілів бойовики знову випустили декілька мін по житлових кварталах Авдіївки. Одна з мін вибухнула поруч з будинком по вулиці Тургенєва. Осколками пошкоджено вікна та фасад будівлі, а також припарковану неподалік автівку. На щастя, власники оселі, 58-річна жінка та її 37-річний син, не постраждали. Втім, біля іншого будинку, по вулиці Тургенєва, осколками міни було поранено 48-річну жінку. Лікарі швидкої допомоги діагностували у неї мінно-вибухову травму та осколкове поранення правої гомілки. Постраждалій було надано допомогу на місці. Від госпіталізації вона відмовилась

На Луганському напрямку бойовики обстріляли оборонні укріплення ЗСУ в районі Новотошківського з мінометів калібру 120 й 82 мм. Пізніше проросійські озброєні банди відкривали вогонь з 82-мм мінометів поблизу Кримського, Новоолександрівки та Щастя. Також ворожі обстріли зафіксовані поблизу Донця, Станиці Луганської, Троїцького та Лобачевого, де бойовики відкривали вогонь по підрозділах сил АТО з гранатометів різних модифікацій та стрілецької зброї.

Нагадаємо, 12 червня бойовики здійснили понад півсотні обстрілів.

Раніше у штабі АТО заявили про втрати в українській армії за 12 червня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: