СБУ на Донбасі ліквідувала агентурну мережу спецслужб РФ

Співробітники СБУ викрили на Донбасі агентурну мережу, організовану представниками Головного розвідувального управління Генштабу Збройних сил РФ.

Про це повідомляє прес-служба СБ України, передає «Слово і Діло».

«Правоохоронці встановили, що через знайомих, які знаходяться на тимчасово окупованих терористами територіях, російські спецслужби завербували двох жителів Лисичанська та Костянтинівки. Вони отримали завдання від російських кураторів, які маскувалися в Луганську під «дахом» правоохоронних органів «так званої «ЛНР», створити розгалужену мережу інформаторів на підконтрольній українській владі території Донбасу», - повідомили в прес-службі.

Також в повідомленні додали, що співробітники контррозвідки СБ України задокументували, що основним завданням агентів був збір і передача інформації про передислокацію підрозділів сил антитерористичної операції поблизу лінії розмежування.

Спецслужби РФ також цікавили інфраструктурні деталі фортифікаційних споруд Збройних сил України. Інформацію агенти передавали мобільними телефонами, використовуючи окремі сім-карти.

Раніше з ЗМІ з'явилася інформація про те, що було встановлено особу журналіста, який зник на Донбасі 7 червня.

Нагадаємо, в окупований Донбас намагалися провести контрабандою скрипку Страдіварі.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО