СБУ проводить обшуки у великого телеком-провайдера

Речник Служби безпеки України Олена Гітлянська підтвердила, що відомство проводить обшуки у телеком-провайдера Wnet.

Про це Гітлянська написала на своїй сторінці у Фейсбуці, передає «Слово і Діло».

«СБУ підтверджує, що проводить санкціоновані обшуки в офісі Інтернет-провайдера ТОВ «Дабл-ю нет Україна». Слідчі дії відбуваються у рамках відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 110-2 КК України: «Фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України», - написала Гітлянська.

За її словами, після завершення обшуків, деталі буде оприлюднено на офіційному сайті Служби безпеки України.

Раніше у ЗМІ з'явилася інформація, що в офісі Wnet проводяться обшуки. Одна із працівниць компанії заявила, що «у частини людей нашивки СБУ. Є люди у формі, є в балаклавах, є у штатському, є зі зброєю». Всього, за її оцінками, в приміщенні перебувають близько 30-ти силовиків.

Зазначимо, що після набуття чинності санкцій проти російських компаній і сайтів, Wnet повідомив користувачів, що готовий виконати указ, але чекає додаткових роз'яснень.

Нагадаємо, у понеділок, 29 травня, СБУ проводила обшуки в київському та одеському офісах «Яндекс Україна» у зв'язку з кримінальним провадженням за статтею «Державна зрада».

Глава СБУ Василь Грицак заявив, що в офісах компанії «Яндекс» під час обшуків було знайдено багато цікавого, пов'язаного з Росією.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО