Екс-голова податкової Луганській області не вніс 15 мільйонів застави і чекає на арешт

Керівник податкової Луганській області часів Януковича Олександр Антипов не вніс 15 мільйонів гривень застави, прокуратура просить заарештувати його.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сторінку головного військового прокурора України Анатолія Матіоса в Facebook.

«О 9.00 ми здаємо в Печерський суд міста Києва клопотання про зміну на більш суворий (арешт) запобіжний захід для колишнього голови ДПА в Луганській області підозрюваного Антипова», – написав Матіос.

При цьому він зазначив, що Антипов не вніс у встановлений термін заставу в розмірі 15 мільйонів гривень, хоча під час обшуку у нього вдома було вилучено 4 мільйони доларів готівкою.

Також Матіос повідомив, що ввечері 30 травня Антипову повідомили про нову підозрі по ч.3 ст. 209 Кримінального кодексу – «легалізація доходів, отриманих злочинним шляхом».

Нагадаємо, 24 травня співробітники Національної поліції спільно з військовими прокурорами проводять більше 400 обшуків у податківців на території 15 областей України в рамках одномоментної антикорупційної операції: були затримані 23 колишніх і чинних чиновника, в тому числі і Антипов.

25 травня Печерський райсуд столиці дозволив Антипову вийти під заставу в розмірі 15 млн гривень.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО