Аваков назвав суму збитків, завданих екс-чиновниками Міндоходів

Читать на русском
За словами Авакова, екс-чиновники Міністерства зборів і доходів завдали шкоди країні, що вдвічі перевищує бюджет Міністерства внутрішніх справ.

Внаслідок дій екс-чиновників Міністерства зборів і доходів, сума збитків, завданих державі, вдвічі перевищує бюджет Міністерства внутрішніх справ.

Про це під час брифінгу в середу, 24 травня, заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Звертаю увагу, що сума збитків, яка доведена, - 97 млрд грн, - ця сума перевищує бюджет Міністерства оборони, Міністерства соціальної політики, це більше 2 бюджетів МВС і т.д. Це і сума, яка дозволяла системно грабувати країну. Ці справи дуже складні в розслідуванні, вони вимагають часу ... але сьогодні хороший день, ми на фінальній фазі», - сказав Аваков.

Водночас керівник МВС зазначив, що у більшості випадків підозрювані ховаються, але висловив надію, що «це ненадовго».

«Зараз будуть починатися змагання в судах. Сподіваюся, що слідство дійсно добре попрацював і докази будуть представлені належним чином », - додав міністр.

Пізніше в Фейсбуці Аваков повідомив про затримання 25 фігурантів справи.

Також він повідомив про вилучення 3,8 мільйона доларів готівкою в ході найбільшої спільної операції.

За словами Авакова, екс-чиновники Міністерства зборів і доходів завдали шкоди країні, що вдвічі перевищує бюджет Міністерства внутрішніх справ.

«Ось так виглядає 3,8 мільйона доларів готівкою. Це тільки те, що у пана Антипова, затриманого сьогодні в ході найбільшої спільної операції Нацполіціі і військової прокуратури - було при собі, так би мовити, на «кишенькові витрати» ... Хто такий Антипов Олександр Миколайович? Сьогодні - громадянин України, затриманий в порядку ст. 208 КК України і очікує рішення суду щодо визначення запобіжного заходу. У матеріалах же кримінальної справи він значиться як колишній губернатор Луганської області, а пізніше начальник обласного управління Податкової адміністрації та начальник ГУ Міндоходів», - написав міністр внутрішніх справ.

За словами Авакова, Антипову та його спільникам інкримінують участь у схемі, розробленій колишнім міністром Міндоходів і зборів Клименком - так званих «податкових майданчиків».

«По суті, це була схема контролю над усіма конвертаційними центрами в країні, яка дозволяла підприємствам ухилятися від сплати податків на мільярдні суми», - зазначив міністр.

Як повідомлялося, сьогодні правоохоронці провели затримання високопоставлених посадових екс-осіб Міндоходів під час 450 одночасних обшуків у 15 областях.

Раніше завершилося розслідування про вимагання 36 тисяч доларів двома податківцями Києва і адвокатом-посередником.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: