Гройсман доручив Мінфіну прискорити підготовку законопроекту про електронну акцизну марку

Робота Міністерства фінансів над впровадженням електронної акцизної марки має бути прискорена, вважає прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Про це він повідомив в ході засідання уряду в середу, передає «Слово і Діло».

«Я просив би Міністерство фінансів прискорити роботу по винесенню цього законопроекту (по запуску електронної акцизної марки - ред.) На Кабмін на розгляд і направити його в парламент. Нам потрібно зробити прозорий, конкурентний закон, щоб ми з цього питання поставили крапку», - сказав прем'єр-міністр.

За його словами, електронна акцизна марка використовується сьогодні у всіх країнах світу. Її впровадження дозволити мобілізувати десятки мільйонів гривень до місцевих бюджетів.

«Величезна кількість контрафактного спирту продається без акцизу через ланка малого і середнього бізнесу. Кожен орган місцевого самоврядування зацікавлений в тому, щоб ці кошти надходили до місцевого бюджету », - додав віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко.

Гройсман вважає, що є тільки один спосіб вивести нелегальний підакцизну групу товарів в законне поле - ввести електронну акцизну марку.

Як відомо, в БПП виступили за зниження акцизного податку на алкоголь.

Нагадаємо, раніше експерт розповів «Слову і Ділу» чого доб'ються чиновники, підвищивши акцизи на алкоголь і сигарети.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО