Геращенко повідомила про завершення верифікації злочинців

У ОРДЛО завершився процес верифікації осіб, які вчинили злочинні дії проти України, але яких можна помилувати, заради звільнення полонених українців.

Про це повідомила представник України в гуманітарній підгрупі Ірина Геращенко на своїй сторінці в Facebook, пише «Слово і Діло».

«У списку тих, кого вимагають звільнити представники ОРДЛО, є кілька людей, які не бажають переміщатися на окуповані території. Процес їх верифікації відбувався під координацією ОБСЄ, за участю офісу Обмудсмена і СБУ, а також кількох жінок-мам тих, хто скоїв злочини», - написала вона.

«Процес верифікації тих, хто утримується в пенітенціарних установах і процесуально обмежений в правах, тривав з 28 квітня по 12 травня. За цей час група проїхала понад 14 тисяч кілометрів, відвідала 20 регіонів, побувала в 37 пенітенціарних установах», - додала вона.

Геращенко заявила, що в контексті звільнення полонених звіт про верифікацію «сприятиме узгодженню остаточних списків і дати звільнення заручників».

Раніше Геращенко повідомила, що Росія готова обміняти 128 українських заручників на 640 правопорушників.

Також повідомлялося про завершення верифікації списків підлягають обміну полонених бойовиків «ДНР», утримуваних на території України.

У той же час, представник уповноваженого з прав людини Михайло Чаплига заявив, що на цей момент триває процес верифікації за списками самопроголошеної «ЛНР».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО